15 Eylül 2011 Perşembe

Konyadaki sandukayı Peygamber Efendimizin Sallalahu Aleyhi ve Sellemin'in Türbesi zannetmeyelim.

Konyadaki sandukayı Peygamber Efendimizin Sallalahu Aleyhi ve Sellemin'in Türbesi zannetmeyelim.

Hazreti Muhammed sallahu aleyhi ve sellem'in Medinedeki Türbesi. (altaki resim)

Sanduka som altından imal edilmiş olan bu parmaklığın iç kısmındadır, arada bir duvar vardır. Fakat bizim yüzde yüz bildiğimiz bir gerçek vardırki; Peygamber Efendimizin Aleyhisselatü Vesselamın türbesinin her tarafı kapalı olduğu, kapısının, penceresinin olmadığı duvar örüldüğü, içerisinin hiç bir şekilde gözükmediği ve bunu yapanında, 

Yavuz Sultan Selim Han Hazretlerinin olduğudur. Yani Peygamber Efendimizin kabrinin RESMİ YOKTUR.  İçeriye asırlardan buyana girilmemiştir.

Yaklaşık son yıllardan bu yana internet üzerinden yollanan kandil mesajlarında eskiden gönderilenlere göre önemli bir fark, daha doğrusu görülmemiş bir değişiklik vardı: Mesajlarda, Hazreti Muhammed Sallalahu Aleyhi ve Sellem'in Medine’deki Türbesinin görüntüsü olduğu söylenen bir de fotoğraf eklenmişti ve “Bu resmi mümkün olduğu kadar yayın sevaba girin” deniliyordu.

Ama işin tuhafı, fotoğrafın Hazreti Muhammed Sallalahu Aleyhi ve Sellem'in Medine’deki türbesine değil Hazreti Mevlana nın Konya’daki sandukasının eski haline ait olmasıydı. Daha da tuhaf olan, fotoğrafın tıklanmasının ve gönderilme sayısının artmasının “sevap” zannedilmesiydi.
Bugün bu mesajda sözünü etiğimiz mesajlara iliştirilen resmi ve Hazreti Muhammed sallalahu aleyhi ve sellem'in “gerçek” türbesinin dışarıdan çekilen bir fotoğrafını yayınlıyoruz. 

Altaki resim hacıların ziyaret amaçlı geçtikleri yerdir.
 Bu resmin sol tarafındaki ortası delik büyük yuvarlak daire Efendimizin baş hizasını göstermektedir. Ortadaki daire Hz. Ebubekir ve ondan sonraki yani sağ taraftaki yuvarlak dairede Hz. Ömer'in baş hizalarını göstermektedir. 

 Peygamberimizin mezarı ilr hemen yanı başında bulunan Hazreti Osman radıyallahu anh'a ve Hazreti Ömer  radıyallahu anh’a ait mezarların bulunduğu oda asırlar önce dört tarafından duvarların dış kısmına son derece estetik süslemeler yapılmıştır.  

TUHAFLIK BURADA
   
“Hücre-i saadet”in duvarları şu anda som altından imal edilmiş bir şebeke yani parmaklık ile çevrilidir. Bugün bu köşede yayınladığım fotoğrafta gördüğünüz fotoğraftaki sol tarafındaki daire biçimindeki süs Peygamberimizin sağa doğru uzanan diğer iki dairede Hazreti Osman ile Hazreti Ömer ’in sandukalarının baş kısımlarının hizasına göstermektedir. Mescid-i Nebevî’nin ziyaretçileri dualarını bu şebekenin dışında ederler ve iç kısma daha önce de söylediğimiz gibi, tamirler ve bazı bazı inşaat failiyetleri haricinde içeriye girilmemiştir.




  Yanlış yolladıkları mesajlara resim ilave etmek merakındakilere küçük bir hatırlatma yapalım: Hazreti Muhammed  Sallalahu Aleyhi ve Sellem'in kabrinin içeriden çekilmiş tek bir resmini bile bulamazsınız, zira kabrin bulunduğu kısım, daha doğrusu ismiyle “Hücre-i Saadet”, bin küsür seneden bu yana kapalıdır. Tamirler ve bazı bazı inşaat failiyetleri haricinde içeriye girilmemiştir.

lütfen paylaşalım ki gerçeğin bilinmesine yardımcı olalım.

Hiç yorum yok: